Férfi kéziseink jó játékkal, biztos győzelemmel kezdtek

Mindkét csapat a lengyelországi Európa-bajnokságon kiosztásra váró két olimpiai selejtezős hely egyikéért küzdenek. A gdanski kvartettben hasonló okból harcol az orosz válogatott is.

A megfiatalított magyar együttesnek ez volt az első igazi felmérője Talant Dujshebaev szövetségi kapitány vezetésével, és rögtön nekiugrott ellenfelének. Az 5. percben már 5-1 volt az állás, amikor a rivális időt kért. A lendület nem tört meg, tovább nőtt a különbség (8-2). Szünet után volt ugyan egy hullámvölgy a játékunkban, az ellenfél két gólra felzárkózott (25-23), a hajrában azonban jobban összpontosított magyar csapat, amely végül öt góllal megnyerte a fontos összecsapást.

Dujshebaev a mérkőzés után az M4 Sportnak elmondta: a győzelemmel és a lőtt gólok számával elégedett, ám sok gólt kapott a csapata. “A támadójátékunk rendben volt, de sokat kell javulnunk védekezésben” – fogalmazott a kapitány.

Csoportkör, 1. forduló, D csoport:
Magyarország – Montenegró 32-27 (16-12)

Gólok: Bánhidi 7, Jamali 5, Ancsin 5, Iváncsik G. 4/2, Bodó 3, Faluvégi 3, Zubai 2, Borsos 1, Nagy L. 1, Pásztor 1, illetve Borozan 7, Cavor 5, Grbovic 5, Sevaljevic 4/1, Lipovina 3, Vujovic 2, Melic 1

A csoport további programja.
Hétfő: Magyarország – Oroszország 18 óra, Dánia – Montenegró 20.15
Szerda: Oroszország – Montenegró 17.15, Dánia – Magyarország 20 óra

A csoportból az első három helyezett jut a 12-es középdöntőbe.