Fegyvert, pezsgőt és édességet loptak egy sárándi házból

Egy férfi tett bejelentést csütörtök délután a rendőrségre, hogy a Sárándon található családi házába ismeretlen tettes betört. A rendőrök a helyszínre mentek, ahol forró nyomon megkezdték az adatgyűjtést és tanúkutatást, valamint az elkövető felkutatása érdekében nyomkövető kutyát is indítottak. A beszerezett információk alapján a hosszúpályi körzeti megbízottak a Derecskei Rendőrőrs munkatársaival közösen még aznap éjjel  egy derecskei családi házhoz mentek, ahol igazoltatták az ott tartózkodó, a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 23 éves férfit.

R. Sándor a rendőröknek elismerte, hogy ő tört be a sárándi házba, ahonnan egy gázriasztó-fegyvert, két üveg pezsgőt és édességeket lopott el. A Hosszúpályi Rendőrőrsre előállított férfit a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták és bűnügyi őrizetbe vették. A hosszúpályi lakos beismerő vallomást tett. A rendőrök házkutatást tartottak, amely során a férfi kabátjának zsebében megtalálták és lefoglalták az eltulajdonított gázriasztó-fegyvert.

A Hosszúpályi Rendőrőrs a gyanúsítottal szemben lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.