Fegyveresek támadtak meg egy egyiptomi tengerparti szállodát

Fegyveresek tüzet nyitottak pénteken egy külföldiek által látogatott szálloda bejáratára az egyiptomi Hurghadában, és megpróbáltak két turistát elrabolni. Két támadót agyonlőttek a rendőrök, a két külföldit sérülésekkel szállították kórházba – jelentette a CBC egyiptomi hírtelevízió biztonsági forrásokra hivatkozva.

Bella Vista Hotel, Hurghada

Bella Vista Hotel, Hurghada

Egyes biztonsági források szerint a támadók a tenger felől érkeztek a Vörös-tenger partján fekvő népszerű üdülővárosban álló szállodához.

Az MTI-nek helyszíni források ugyanakkor arról számoltak be, hogy nem a tenger felől, hanem éppen az ellenkező irányból érkeztek, és az utcáról nyíló főbejáratán, egy forgóajtón keresztül be is jutottak a Bella Vista Hotelbe. A szálloda halljában megsebesítettek két turistát, mielőtt a rendvédelmisek végeztek velük.

Az állami hírügynökség egyik biztonságügyi szakújságírója a CBC-nek telefonon elmondta, hogy szemtanúk egy harmadik támadót is láttak, ezért a biztonsági erők körbezárták a környéket.

Az egészségügyi minisztérium szóvivője a CBC-nek elmondta, hogy a két turista svéd állampolgár. Elmondása szerint vágott, illetve szúrt sebekkel ápolják őket. Háled Mugáhed ugyanakkor megerősítette a lövöldözésről szóló híreket. Elmondása szerint a tetthelyen egy halott és egy sebesült van, azt azonban egyelőre nem tudni, hogy civilekről, vagy a rendvédelmi erők tagjairól van-e szó.