Ezüstérmes helyen áll a DVSC-TEVA, de aligha erre vágyott

Lezárult a labdarúgó OTP Bank Liga őszi meccssorozata, s a bajnoki eredmények alapján DVSC-TEVA a tabella hetedik helyén várja a februári folytatást.

Nem a zászlókat lengetőkkel, az ünneplőkkel van baja az MLSZ-nek - Fotó: dvsc.hu

Nem a zászlókat lengetőkkel, az ünneplőkkel van baja az MLSZ-nek – Fotó: dvsc.hu

Van azonban egy olyan táblázat is, ahol a debreceni klub neve a második helyen található – ezzel együtt erre sem lehet büszke az egyesület… A szurkolói rendbontások okán kirótt büntetések listáján csak az Újpest előzi meg a DVSC-t. A fővárosi lilák közel hatmilliót kénytelenek befizetni az MLSZ kasszájába, a Loki 1,9 millióval járult hozzá a hazai futballkincstár növeléséhez (a büntetéspénzből befolyt összegeket a szövetség segélyezésre, illtve utánpótlás-nevelésre fordítja).

A hétvégi fordulók természetes velejárói a keddi fegyelmi tárgyalások, ahol a szurkolói rendbontások kapcsán hoztak döntést a büntetésekről. A csakfoci.hu összeszedte, hogy az őszi szezonban a klubok összesen mennyi pénzbüntetést kaptak.

A legtöbb eljárás az újpestiek ellen indult a foci-info.hu adatai alapján: 14 alkalommal került terítékre a fővárosiak balhéja. A DVSC a második ezen a téren, 9 esetben tárgyalták a Lokival kapcsolatos fegyelemsértést (csaknem minden esetben a lelátói rigmusok, az ellenfél, vagy más sportszervezet trágár szidalmazása verte ki a biztosítékot az MLSZ fegyelmi bizottságánál).

Három klub (MTK, Paks, Puskás Akadémia) egyáltalán nem kapott büntetést a 2015/16-os NB I eddigi meccsein.

A kilenc másik csapat mintegy tizenkétmilliós büntetést rakott egybe – vélhetően mindenütt tudnák másra is költeni, nem a lelátói balhék miatt sorozatban fizetni…

Íme, a büntetések listája:

1. Újpest                    5,8 millió
2. DVSC                    1,9 millió
3. Videoton                1,15 millió
4. DVTK                     1,05 millió
5. Vasas                     0,6 millió
6. Honvéd                   0,55 millió
7. Haladás                  0,4 millió
8. Ferencváros           0,25 millió
9. Békéscsaba            0,15 millió