Évente százmilliárd forintból fejlődhet 2020-ig Hajdú-Bihar megye

Összességében sikeres évet zárt a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés. Idén már egyértelműen a gazdaságfejlesztési feladatokra koncentrált a testület. Ennek eredményeként az üléstermen kívül maradtak a napi pártpolitikai csatározások.

Pajna Zoltán

Pajna Zoltán

– Egész évben az volt a jellemző, hogy a határozati javaslatokra koncentrált a testület. Vannak olyan közgyűlések, amikor ellenszavazat és tartózkodás nélkül megy le valamennyi napirendi pont – mondta Pajna Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke.

Az évet értékelve Pajna Zoltán kiemelte: megyeszerte több tízmilliárd forint értékben készültek el szennyvízhálózatok, vízműtelepek, valamint teljes körű energetikai korszerűsítésen is átesett jó néhány önkormányzati épület és iskola. A fejlődés nem áll meg. A következő években a közlekedési infrastruktúra fejlesztésén lesz a hangsúly. Egyebek mellett az alsóbbrendű, a 4 és az 5 számjegyű utak felújítását tervezik a fejlesztésekre fordítható forrásokból.

– Az a célunk, hogy összességében egy olyan 600 milliárd forintos fejlesztési forrást tudjunk a megyébe a 2020-ig tartó időszakban idevonzani – jelentette ki a közgyűlés elnöke.

Pajna Zoltán hozzátette: a következő években a munkahelyteremtés mellett a turizmusfejlesztés és a megye nemzetközi kapcsolatainak szélesítése lesz a hajdú-bihari közgyűlés legfontosabb feladata.

A megyei közgyűlés elnökével készült hosszabb évértékelő beszélgetést pénteken este 20 órától láthatják a Debrecen Televízió Megyei Tükör című magazinműsorában.