Erre szerettünk volna ébredni karácsonykor, hó alatt Debrecen – fotókkal

A munkába igyekvők néhány centis hóréteget találtak a járdán és az utakon csütörtök reggel. Az előrejelzés szerint nem lesz nagy havazás a következő órákban, s a hét hátralevő részében sem.

A házak előtti járdák síktalanítása a tulajdonosok feladata

A házak előtti járdák síktalanítása a tulajdonosok feladata

A délelőtti órákig még folytatódhat a gyenge hószállingózás. Lepel szerű, 2 centis friss hó hullhat. Vigyázzunk a járdán és az utakon egyaránt, mert a fagy miatt síkosak lesznek az utak!

Késő délelőttől várhatóan kisüt a nap. Szép idő lesz a továbbiakban is. Sok napsütésre és kemény hidegre számíthatunk – nap közben sem emelkedik fagypont fölé a hőmérséklet.

Galéria megnyitása (10 kép )

Változás hétfőn érkezik: a jövő hét elejétől enyhébb hőmérsékletű napok következnek, délelőttönként +3 fok körüli maximumokkal.

Az önkormányzat korán reggel megrendelte az utak, a közlekedési csomópontok és a Kossuth tér síkosságmentesítését az AKSD-től, a cég tíz munkagéppel és három emberrel kezdett a munkához.

waze

A városban és a város környéki főutakon is nehéz közlekedni, sok helyen jókora dugók alakultak ki. Ezt jelentik az autósok a A Waze mobiltelefonos navigációs alkalmazásban is.

A debreceni repülőtéren a mai nap csak késő kora este van járat, addig folyamatosan takarítják a kifutópályát.