Erős ellenfél: márciusban a horvátokkal játszik a magyar válogatott

Csányi Sándor, a magyar szövetség (MLSZ) elnöke szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, Bernd Storck szövetségi kapitány együttese májusban még egy, de minden bizonnyal két felkészülési összecsapást – egyet biztosan idegenben – vív majd, “még erősebb” rivális ellen. Hogy kik lesznek a májusi ellenfelek, arról egyelőre nem beszélt az elnök.

Az MLSZ elnöke kifejtette, a válogatottnál február 20-tól és március 20-tól is ötnapos összetartás rendeznek majd, az OTP Bank Liga április 30-án zárul, a Magyar Kupa döntőjét pedig május 7-én rendezik. Bernd Storck csapata másnap kéthetes edzőtáborba, várhatóan Ausztriába utazik majd 28 játékossal, igaz, a Magyar Kupa fináléjában érdekelt csapatokból érkező futballisták csak később csatlakoznak.

Május 23. és június 2. között újabb edzőtábor következik, ekkor már kevesebb játékossal, majd a gárda június 5-én indul útnak a franciaországi Európa-bajnokságra 23 labdarúgóval. A magyar válogatott 44 év szünet után szerepelhet ismét Európa-bajnokságon. A június 10-én rajtoló kontinensviadalon a csapat sorrendben Ausztriával (június 14., Bordeaux), Izlanddal (június 18., Marseille) és Portugáliával (június 22., Lyon) csap össze az F csoportban.