Előzetes letartóztatásba helyezték a hajdúszoboszlói rablót – videóval

Amint arról beszámoltunk, a hétvégén símaszkban rabolt ki egy férfi egy italboltot. A gyanúsítottat pár órán belül elfogták a rendőrök.

Forrás: police.hu

Forrás: police.hu

A Debreceni Járásbíróság most fegyveresen elkövetett rablás bűntette miatt elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását.

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség közleménye szerint a munkanélküli, szűkös anyagi körülmények közt élő 31 éves férfi gáz-riasztó pisztollyal rabolt a boltból 50 ezer forintot.

Az eladó értesítette a rendőrséget és az üzletben elhelyezett kamerafelvételek elemzése után röviddel a rendőrségnek sikerült beazonosítania és elfognia a hajdúszoboszlói férfit.

szoboszlrablA bűncselekménnyel okozott kár részben megtérült, a rendőrség az elkövetéshez használt gáz-riasztó pisztolyt és a símaszkot lefoglalta.

A Debreceni Járásbíróság a Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség indítványára fegyveresen elkövetett rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt január 12-én 30 napra elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását, mivel alappal tartani lehet szökésétől vagy elrejtőzésétől, továbbá fennáll a bűnismétlés reális veszélye is.

A férfi a Büntető törvénykönyv szerint tíz év börtönt is kaphat.