Elkapták a muszlimokat fenyegető bombagyárost

Az 55 éves William Cellit a kaliforniai Richmond városában vették őrizetbe, miután a rendőrséghez bejelentés érkezett a környékbeli lakóktól, hogy a férfi robbanószerkezeteket készít és a muszlimok elleni erőszakkal fenyegetőzik. A rendőrség kiüríttette a környéket és megsemmisítette a robbanószerkezetet.

Celli rendszeresen tett közzé az egyik internetes közösségi oldalon szíriai bevándorlókat, demokrata politikusokat és általa „lanyhának” ítélt republikánusokat bíráló megjegyzéseket. A vízvezeték-szerelőként dolgozó férfi a spanyol ajkú illegális bevándorlókra is panaszkodott, amiért – állítása szerint – elveszik a munkáját.

A férfi saját bevallása szerint nagy csodálója és támogatója Donald Trumpnak, a republikánusok pillanatnyilag legnépszerűbb elnökjelölt-aspiránsának, aki a Párizsban és a kaliforniai San Bernardinóban elkövetett terrorista akciók után tett megjegyzéseivel felszította a muszlimellenes érzelmeket az Egyesült Államokban.

„A világ végére is követem ezt az embert, és boldog vagyok, hogy ő a legnépszerűbb” – írta Trumpról az egyik Facebook-bejegyzésében William Celli.