Elhunyt a Hajdúböszörmény, majd a DVSC egykori elnöke

Nagy veszteség érte a megye labdarúgását és a DVSC-t. Nyolcvannégy éves korában elhunyt a DVSC egykori elnöke, Szombathy András Lajos.

A labdarúgáshoz gyermekkora óta kötődő sportember Hajdúnánáson végezte tanulmányait és aktívan futballozott a helybeli csapatban, amelynek színeiben egészen a kelet-magyarországi felnőtt válogatottságig jutott. Szülővárosában is kezdett dolgozni 1950-ben, majd Szolnok érintésével Berettyóújfaluba került tisztiiskolára repülősnek, ám e tanulmányaival betegség miatt kellett felhagynia.

Szombathy András 1956-ban a Testnevelési Főiskolán sportvezetői szakot végzett. Ezt követően munkahelyei a Honvédelmi Minisztériumban, majd Debrecenben a hadtestparancsnokságon voltak. Élete során többször visszakerült Hajdúnánásra, de az elmúlt 60 év java már Debrecenhez és Hajdúböszörményhez kötötte, ahol tanácsi intézményeknél töltött be különböző munkaköröket. Tizenegy éven át, 1963-1974 között Hajdúböszörmény tanácselnöke volt, ahol a helyi sportklub, a HTE elnöki tisztét is ellátta. Irányítása alatt a böszörményi csapat a megyei II. osztályból az NB II-ig jutott.

1977 szeptemberében a Magyar Államvasutak állomásfőnökségére nevezték ki, ekkor lett a DVSC elnöke. A munka meghozta gyümölcsét, az ő elnöksége idején jutott fel a Loki az NB I-be 1979-ben, örökké emlékezetes ünneplés közepette. A DVSC elnökeként 1977 és 1979 között, majd a DMVSC ügyvezető elnöki beosztásában még további egy évig dolgozott. 1980-ban rokkantsági nyugdíjba vonult szívbetegsége miatt, de nem szakadt el a futballtól, a Hajdú-Bihari Labdarúgó Szövetség főtitkári teendőit még 1987-től 1996-ig ellátta.

Szombathy András végső búcsúztatása január 21-én, csütörtökön lesz a Debreceni Köztemető II-es számú ravatalozójából.