Elfogták a gumiabroncsra hajtó tolvajt a hajdú-bihari rendőrök

Egy nő tett bejelentést január 28-án 10 óra 7 perckor a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságra arról, hogy ismeretlen tettes betört a balmazújvárosi családi házába, ahonnan ellopott négy alufelnit a rajta lévő gumiabronccsal együtt.

Az esetről történt bejelentést követően a rendőrök a helyszínen és a környező utcákban adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, amely eredményre vezetett. A beszerzett információk alapján a nyomozók azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 26 éves helyi lakost, akit a járőrök január 29-én este otthonában fogták el és előállították a Balmazújvárosi Rendőrkapitányságra. A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki G. Sándort, aki beismerő vallomást tett. Kihallgatásán a férfi további négy bűncselekmény elkövetését is beismerte, amelyeket Balmazújvárosban és Debrecenben követett el.

A megalapozott gyanú szerint G. Sándor 2014. január végén egy balmazújvárosi telephelyre tört be, ahol az ott leparkolt három traktor üzemanyagtartályából eltulajdonított 420 liter gázolajat, továbbá 2015. augusztus 24-én egy helyi raktárból motoros fűkaszát, 20 liter benzint és egy fémkannát lopott el. A férfi 2014. október végén egy másik raktárból eltulajdonított három motoros láncfűrészt, 95 liter gázolajat és négy fémkannát.

A 26 éves helyi lakos elmondta, hogy tavaly augusztus 17-én Debrecenben, egy Csigekert utcai családi ház előtti parkolóban szerelte le egy Mercedes típusú személygépkocsiról a négy alufelnit a rajta lévő gumiabronccsal együtt, továbbá ő surrant be a Balmazújvárosi Református Egyházközség egyik épületébe, ahonnan ellopott nyolc téli gumit.

A gyanúsított lakásán tartott házkutatás során a nyomozók több, a bűncselekményekből származó értéktárgyat megtaláltak és lefoglaltak.

A Balmazújvárosi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a gyanúsított ellen – szabadlábon hagyása mellett – lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.