Egy nagyon bátor szoboszlói nő szállt szembe fiatal rablójával

A bűncselekmény február 1-jén, hétfőn reggel történt, amikor egy férfi átmászott a hajdúszováti családi ház kerítésén, majd a kertben található metszőollóval felfeszítette a pinceajtót.Így bejutott a lakásba, ahol az egyik szobában meglátta az ott lakó nőt, akitől negyvenezer forintot követelt. Miután nem kapott, a fiatal férfi átkutatta a szekrényeket és be akart menni a ház összes szobájába. A hölgy ellenállt, a fiatalember pedig gyilkossággal fenyegette meg áldozatát. A nő kiabálni kezdett, mindvégig ellenállt és telefonon értesíteni tudta a megyei rendőr-főkapitányságot.

A bejelentést követően a hajdúszoboszlói rendőrök a helyszínre siettek. A járőrök az utcán meghallották a sértett segélykiáltásait, ezért azonnal átugortak a ház kerítésén és elfogták a húszéves B. Csabát, akit a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányságra bevittek. A nyomozók a hajdúszováti lakost gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatására.

A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a rablás kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.