Egy iskolát is lebombáztak az oroszok Szíriában

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű emigráns civil szervezet szerint a légicsapás következtében további húsz diák megsebesült. A nyugat-aleppói Andzsara térségében heves harcok dúlnak az orosz légierő támogatásával bíró szíriai kormányerők és a felkelő csoportok között.

Eközben a SANA szíriai állami hírügynökség arról számolt be, hogy három gyermek vesztette életét felkelők rakétatűzében a kormányerők ellenőrizte Aleppó város egy északi körzetében.

Moszkva tavaly szeptember végén indított légi hadműveleteket Szíriában Bassár el-Aszad szíriai elnök kormányának kérésére. Az orosz védelmi tárca beszámolói szerint azóta számtalan bevetést hajtottak végre az orosz harci repülők.

A nyugati hatalmak és felkelő csoportok szerint azonban az orosz légicsapások nagy része nem a közel-keleti ország jelentős területeit uraló Iszlám Állam dzsihadista szervezet állásai, hanem az Aszad-kormány ellen harcoló, mérsékeltként számon tartott ellenzéki szervezetek ellen irányul.

A 2011-ben kirobban szíriai konfliktusban eddig több mint 260 ezer ember halt meg, és milliók kényszerültek elhagyni otthonaikat.