Durva jegesedésre figyelmeztet Debrecenben a polgármesteri hivatal

A Debrecenre vonatkozó meteorológiai előrejelzések szerint január 7-én, csütörtökön délutántól január 8-án pénteken reggelig erős, -10 fok körüli fagy várható. A talajon lévő havat, valamint az aktuális csapadékot – eső, havas eső – figyelembe véve komoly jegesedésre lehet számítani – áll a polgármesteri hivatal közleményében.

Saját ingatlana előtt mindenki köteles eltakarítani a havat és a jeget

Saját ingatlana előtt mindenki köteles eltakarítani a havat és a jeget

A hivatal a hatáskörébe tartozó minden intézkedést megtesz a várható helyzet kezelésére, azonban a főbb útvonalak és a mellékutak tapadási tényezője között jelentős eltérések lehetnek, ami balesetveszélyt jelent. Ezért a hivatal felhívja a város lakói, valamint a városban közlekedő gépjárművezetők figyelmét arra, hogy a balesetveszély csökkentése érdekében az útviszonyok maximális figyelembe vételével, fokozott óvatossággal közlekedjenek!

Felhívják továbbá az ingatlantulajdonosok, ingatlant használók és kezelők figyelmét arra, hogy az előírásoknak megfelelően gondoskodjanak az ingatlanaik előtti járdák síkosság-mentesítéséről – egyrészt az ingatlanokban élők, másrészt az arra közlekedők testi épségének védelme érdekében.