Drogdílereket fogtak a rendőrök Püspökladányban és Kabán – videóval

A rendelkezésre álló adatok szerint február 2-án 20 óra körül Püspökladányban a helyi nyomozók a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársaival közösen megállítottak egy személygépkocsit és igazoltatták a sofőrt és utasát.

Fotó: Police.hu

Fotó: Police.hu

A rendőrök átvizsgálták a gyanúsan viselkedő két férfi ruházatát és a gépkocsit, amely során F. Istvánnál körülbelül 50 gramm marihuánát, míg utasánál, K. Krisztiánnál kábítószer termesztéséhez szükséges magokat találtak és foglaltak le.

A nyomozók a két helyi lakost elfogták és előállították a püspökladányi rendőrkapitányságra, ahol a 32 éves F. Istvánt kábítószer-kereskedelem, míg a 21 éves K. Krisztiánt kábítószer birtoklásának megalapozott gyanúja miatt kihallgatták. A rendőrség szerint a 32 éves férfi aznap vásárolta a marihuánát, amit püspökladányi fiataloknak akart értékesíteni.

Ezt követően a városban több, a gyanúsítottakhoz köthető ingatlanban tartottak házkutatást a nyomozók, két helyen a kábítószer termesztéséhez szükséges berendezéseket foglaltak le.

A nyomozás során beszerzett adatok alapján a rendőrség február 3-án 6 óra 20 perckor egy kabai családi házhoz mentek, ahol elfogták az ott lakó 43 éves Sz. Zoltán. A férfinál tartott házkutatás során a nyomozók 100 gramm marihuánát és más, kábítószergyanús anyagot találtak és foglaltak le. A kabai lakos megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy ő adta el a kábítószert F. Istvánnak. A Püspökladányi Rendőrkapitányságra előállított Sz. Zoltánt a rendőrök kábítószer-kereskedelem elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták.

A beszerzett információk alapján a rendőrök február 3-án délelőtt három fogyasztót is előállítottak a püspökladányi rendőrkapitányságra. A gyanúsítottakkal szemben alkalmazott kábítószer gyorsteszt pozitív eredményt mutatott. A nyomozók kábítószer birtoklás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki a helyi lakosokat. A 23 éves D. Dávid, a 27 éves B. Viktor és a 30 éves N. Tamás rendszeresen vásárolt kábítószert F. Istvántól. A három fogyasztó az eljárás jelenlegi szakaszában szabadlábon védekezhet.

A rendőrség F. Istvánt és Sz. Zoltán bűnügyi őrizetbe vette és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására. A nyomozás szakértő bevonásával folytatódik.