Díjat kapott a Harvard Egyetem társulatától Joseph Gordon-Levitt

Az elismerést, egy arany színű pudingsütőformát február 5-én adják át ünnepélyesen a campus híres Farkas termében, a színjátszó társulat székhelyén. A díjazottat utána hagyományos ceremónián köszöntik a Hasty Pudding tagjai.

“Semmiféle emodzsi nem képes kifejezni, mennyire izgatottak vagyunk, hogy Joseph Gordon-Levitt lett az 50. díjazottunk” – fogalmazott Bobby Fitzpatrick, a társulat elnöke.

Az Eredet, A sötét lovag: felemelkedés és a Kötéltánc sztárja, akinek Snowden című filmjét májusban mutatják be az észak-amerikai mozik, megtiszteltetésnek nevezte az elismerést – írta az E! Online.

A Hasty Pudding évente választja ki azt a színész és színésznőt, akinek díjait szánja. A társaság a közlemúltban már bejelentette, hogy a színésznők közül Kerry Washington (Django elszabadul) kapja a pudingostálat január 28-án.

Tavaly Amy Poehler és Chris Pratt volt az ünnepelt. Korábban Meryl Streep, Katherine Hepburn és Elizabeth Taylor is átvehette a díjat.

A burleszkelőadásairól híres Hasty Pudding története 1795-re nyúlik vissza. Az eredetileg egyetemi klubként működő társaság 1844-ben mutatta be első teljes színházi produkcióját, azóta – az I. és a II. világháború két-két évét kivéve – minden évben színpadra állítanak egy darabot, amelyekben a női szerepeket is hagyományosan férfiak játsszák. Nevét egy korabeli ételről kapta: az alapszabályzat szerint az összejövetelekre mindig más tag vitt egy adag hasty puddingot, azaz zabból (vagy más gabonából) főzött kását.