Dermesztő hideg lesz, de változékony idő várható a jövő héten

Többfelé erős, hétfő reggelig a Zempléni-hegység környékén, a Tiszántúlon és az Alpokalján akár viharos széllökésekre lehet számítani. Az Északi-középhegység hóval borított részein eleinte még hófúvás is lehet. A középső országrészben gyengébb lesz a légmozgás, másutt délutántól mérséklődik jelentősen a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet az ország nagyobb részén mínusz 8 és mínusz 3 fok között alakul, de az Északi-középhegység szélvédett völgyeiben, illetve Komárom-Esztergom megye egyes részein mínusz 14 és mínusz 9 fok közötti értékek is lehetnek. Napközben többnyire mínusz 3 és plusz 1 fok között alakul a hőmérséklet.

Kedden eleinte derült, napos idő várható, majd több lesz a felhő, de csapadék nem valószínű. A minimumhőmérséklet mínusz 12 és mínusz 6, a maximumhőmérséklet mínusz 3 és plusz 1 fok között valószínű.

Szerdán felhős idő várható, helyenként gyenge havazás is előfordulhat. A leghidegebb órákban mínusz 9 és mínusz 4, napközben mínusz 2 és plusz 3 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön és pénteken nem várható csapadék, sok lesz a napsütés. A minimumhőmérséklet csütörtökön mínusz 11 és mínusz 5, pénteken mínusz 12 és mínusz 5 fok között valószínű. Csütörtökön 0 fok körül, pénteken mínusz 1 és plusz 3 fok között alakulnak a maximumok.

Szombaton viszont beborul az ég, és több helyen valószínű csapadék; északkeleten havazás, nyugaton eső, néhol havas eső, ónos eső is lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 9 és mínusz 4, a legmagasabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 4 fok között valószínű.

Vasárnap napközben felszakadozik, csökken a felhőzet, az ország keleti felén is megszűnik a csapadék. A leghidegebb órákban mínusz 4 és plusz 1 fok között alakul a hőmérséklet. Napközben plusz 2-7 fokig melegszik a levegő.