Debreceni autósok! Ebből egyszer nagyon durva baleset lesz

Hiába figyelmezteti felfestés és tábla is az autósokat a Széchenyi utca és a nyugati kiskörút kereszteződésében, hogy meg kell állni, rendszeresen figyelmen kívül hagyják a jelzéseket az autósok.

Ez az autós alig lassított

Ez az autós alig lassított

Amikor a szokás szerint működnek a jelzőlámpák, nincs gond, hiszen akkor a piros megállítja az autósokat, de hétvégén, amikor csak sárgán villognak a lámpák, az autósoknak a stoptábla miatt kellene megállniuk. Ezt hagyják sokan figyelmen kívül.

A forgalmi rend egyébként a kiskörút második ütemének befejeződésével, november végén változott meg. Az önkormányzat illetékese elmondta, nem ez az egyetlen kereszteződés, ahol megváltozott a forgalmi rend. Erre pedig fel is hívták a figyelmet.

– A kiskörút forgalmának alárendeltük a keresztező utcák forgalmát, ezért több csomópontban módosult a forgalmi rend. Attól függetlenül, hogy a kereszteződéseket a KRESZnek megfelelően kitábláztuk, az elmúlt hetekben ’forgalmi rend változás’ táblákkal, és a jelzőlámpák folyamatos üzemeltetésével hívtuk fel erre a figyelmet – nyilatkozta

A hétvégén a köd miatt fokozottabban veszélyes volt a kereszteződés. Hamarosan pedig fagyni fog, és csúszhatnak is az utak, ami még inkább balesetveszélyes helyzeteket generálhat, ha nincsenek bekapcsolva a jelzőlámpák.