Csaknem ötven ország legjobb fiatal jégtáncosai jönnek Debrecenbe – videóval

A január eleji junior magyar bajnokság volt a márciusi világbajnokság tesztversenye, ahol mind a Főnix Csarnok, mind a kvótára esélyes versenyzők jól vizsgáztak. A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetségnél biztosak benne, hogy Debrecen kiváló helyszíne lesz a vébének.

Rekordszámú nevező érkezik a Főnix Csarnokba

Rekordszámú nevező érkezik a Főnix Csarnokba

– A szövetségünk vezetésének ez egyáltalán nem volt kérdés, hiszen a város rendelkezik azzal az infrastruktúrával, ami egy ilyen világbajnokság megrendezéséhez szükséges,  és van egy olyan fantasztikus szervezői-rendezői csapat, amivel viszonylag könnyen meg lehet rendezni egy ilyen világbajnokságot – nyilatkozta Orendi Mihály, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség ügyvezető igazgatója.

Egy világbajnokság kitűnő reklámlehetőség a városnak, ezt mondta Barcsa Lajos alpolgármester a rendezvény hivatalos sajtótájékoztatóján. Csaknem 50 országból érkeznek versenyzők, akik jó hírét vihetik Debrecennek.

– Ilyenkor a világ kicsit Debrecenre figyel, hiszen 48 országból érkeznek hozzánk és ez mindenképpen egy olyan rendezvény, amely rangos, és azt gondolom, a jövőben ez lehet egy irány, hogy hasonló színvonalú rendezvényeket tudjunk vendégül látni Debrecenben – mondta Barcsa Lajos alpolgármester.

jegtancbelsoA Marton Villő – Szemkó Danyiil páros már kivívta a szereplés jogát a világbajnokságon. Ők is részt vettek a sajtótájékoztatón és már nagyon várják a versenyt.

– Szerintem ez egy óriási nagy élmény lesz, már nagyon várom. Szerintem minden egyes debreceni, budapesti ember és egész ország nagyon fog nekünk szurkolni – hallhattuk Marton Villőt.

A junior műkorcsolya és jégtánc világbajnokság március 14. és 20. között lesz a Főnix Csarnokban.

DehirNagyon sok jégtáncos versenyzik majd a Főnix Csarnokban