Csak a kukák mellől viszi el az AKSD a kibodott karácsonyfákat

A lakótelepeken rendszeresen a tízemeletes épületek közötti parkolók szigeteire hordják a lakók a karácsonyfákat. Ez sokak szerint akár veszélyes is lehet.

Van, akit nem érdekel, hova dobja a fenyőfáját

Van, akit nem érdekel, hova dobja a fenyőfáját

– Zavaró, mert a szél ide-oda röpíti, kocsiknak neki veri a fákat, tehát balesetveszélyt is rejt magában ez a szemetelési mód – hallhattuk Nagy Sándort.

A vénkerti szánkódombbal szemben is nagy kupacban állt még hétfőn délelőtt is a sok fenyő. Ez illegális szemétlerakásnak minősül. Az AKSD fenyőfagyűjtő-autója hetente kétszer járja végig a lakótelepeket. Ez a terület nem esik bele az útvonalba, ennek ellenére innen is összeszedték a törzseket.

akasdnagy2A begyűjtőautó vízkereszt, azaz január 6 óta közlekedik a kommunális gyűjtőjáratok útvonalán. Gyakran előfordul, hogy olyan fát találnak, amit szabálytalanul dobták ki. Sokan úgy szabadulnak meg a karácsonyfától, hogy egyszerűen kidobják azt az ablakon, pedig az épülettől mindössze néhány méterre van a szeméttároló. Onnan pedig már az AKSD el is tudná vinni.

– Lehetőleg a gyűjtőjáratunk útvonala mellé helyezzék el a fenyőfákat. Oda kellene kihúzni a fákat, ahol a szeméttároló edények vannak, tehát a kukák mellé. Ha nincs a közvetlen közelben ilyen, de van viszont egy szelektív gyűjtősziget, akkor annak a környezete is tökéletesen megfelel erre a célra – közölte Domokos Csilla, az  AKSD Kft.szóvivője.

A korábbi években általában mintegy 20 tonna fenyőt szedett össze karácsony után az AKSD Debrecenben. Ezt a mennyiséget idén már most elérték. A teherszállító január végéig járja a várost.