Buktatók gyalogosoknak: nem könnyű járni a Nagyerdei körúton

Szinte két méterenként sérült a járdaburkolat a Nagyerdei körút Egyetem tér és Simonyi út közötti szakaszán. Ez leginkább az időseknek okoz gondot, ám azoknak is kihívást jelent végig menni a járdán, akik gurulós bőrönddel vagy babakocsival járnak erre. A járda egyébként olyan keskeny, hogy kényelmesen csak két ember fér el egymás mellett rajta. Ennek ellenére a gyalogosoknak még a biciklisekre is ügyelniük kell. A nagy forgalmú út miatt ugyanis a kerékpárosok is itt közlekednek.

A járdára már ráfér a javítás

A járdára már ráfér a javítás

Így a gyalogosoknak nem csak arra kell figyelni, hogy orra ne essenek a repedésekben és a gödrökben, hanem sokszor a kerékpárosokat is kerülgetni kell. Pedig a járdán tilos biciklizni.

– A járdán kerékpározás 5-től 50 ezer forintig terjedő helyszíni bírsággal vagy feljelentéssel büntethető. A Nagyerdei körúton azonban ritkán szenvednek balesetet kerékpárosok és az sem jellemző, hogy gyalogosoknak okoznának sérüléseket – közölte Dobó Dénes, a megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Az önkormányzathoz viszont érkezett bejelentés. Több környéken élő is jelezte a városvezetésnek, szeretnék, ha kijavítanák a járdahibákat. A tervek szerint már tavasszal elkezdik a munkát.

– A járdaburkolat javítását a lakosság és önkormányzati képviselő is kérte. Az elkövetkező időszakban ezt a járda is felújítjuk, sőt elképzelhető, hogy a kerékpárosok számára is lesz hely – mondta el Haász Ferenc városüzemeltetési osztályvezető.

A tervek szerint kibővítik majd a járdát, és kialakítanak a biciklisek számára is egy utat, ami a Simonyi úti és az Egyetem sugárúti kerékpárúthoz csatlakozik majd. A biciklisek mindenesetre már szó szerint kitaposták maguknak az utat…