Brnóban is megmutatja közösségi erejét Debrecen

Az új hungarikummá nyilvánított debreceni páros kolbász felhasználásával készülő „DebDog” is várja az érdeklődőket a január 14. és 17. között Brnóban zajló, Go-Regiontour regionális turisztikai lehetőségek nemzetközi vásáron – közölte a debreceni polgármesteri hivatal.

Látványos standdal tért vissza a brnói vásárra Debrecen

Látványos standdal tért vissza a brnói vásárra Debrecen

Mint írják, Brno és Debrecen 2015 eleje óta törekszik a szorosabb együttműködésre a gazdaságfejlesztés, a kutatásfejlesztés, az innováció, a turisztika, illetve a kultúra területein, Csehország második legnagyobb városában nem először vendég a cívisváros. Debrecen 2015 januárjában már bemutatkozott a hagyományos négynapos Go-Regiontour vásáron, ahol évről-évre nem csak a csehországi regionális idegenforgalmi lehetőségeket, hanem a külföldi résztvevők saját regionális turisztikai célpontjait is kínálják az érdeklődőknek.

A közlemény szerint az elmúlt években a város iránti növekvő turisztikai érdeklődés hatására több olyan fejlesztés történt, amelyek az igények színvonalas kiszolgálásra irányulnak. Az új beruházások, a dinamikusan fejlődő, megújult városrészek, kulturális, turisztikai és gasztronómiai újdonságok évről-évre gazdagabbá teszik Debrecen és a régió turisztikai kínálatát.

Az idei brnoi vásáron a fiatalos, pezsgő Debrecen megújult külsővel jelenik meg önálló, egyedi stílusban kialakított, mintegy 50 négyzetméter alapterületű standon. Az elmúlt években jellemző dinamikus fejlődés nagyban hozzájárult ahhoz, hogy Debrecen újragondolja pozícióját és jövőképét, így a kontrasztos, élénk színeket alkalmazó op art stílusú debreceni stand egyúttal a város pulzáló sokszínűségét is jelképezi. A látogatók megismerhetik, milyen közösségteremtő erő a „debreceniség”, a standon megkóstolhatják a sokak számára kuriózumnak tartott debreceni páros kolbász felhasználásával készülő „DebDog”-ot is.

A város méltán büszke a páros kolbászra – mely saját kultúrával rendelkezik a mangalicatenyésztéstől a feldolgozáson és a kereskedésen át a vendéglátásig –, sőt, a város külön fesztivált is szervez a tiszteletére.  S ha Jude Law – amint azt egy interjújában elmondta – rajong a debreceni párosért, akkor minden bizonnyal a csehek is fognak!

brnonagyAz idei brnói vásáron való megjelenéssel a cél az, hogy Debrecent mint turisztikai célpontot népszerűsítsék, s erősítsék a cseh turisták érdeklődését. Ennek jegyében az első napon Papp László polgármester megbeszélést folytatott Petr Vokrállal, Brno polgármesterével. Felkereste a standot és találkozott Papp Lászlóval Milan Štěch, a Cseh Szenátus elnöke és Klára Dostálová területfejlesztési miniszterhelyettes asszony. Látogatást tett a standon Anna Matoušková kulturális miniszterhelyettes is.