Bíróság elé állhat az ámokfutó mikepércsi asszony

A nyomozás adatai szerint tavaly május 7-én Mikepércsen egy nő összeveszett az élettársával, akit a nála lévő konyhakéssel többször megszúrt. A férfi az utcán összeesett, amit látva a nő a helyszínről elmenekült. A bűncselekményt az utcában lakó férfi is látta, aki bejelentést tett a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságra. A helyszínre érkező rendőrök adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, valamint az 56 éves B. Annát bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt elfogták és előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra, majd gyanúsítottként kihallgatták.

Ezt követően május 11-én 18 óra körül B. Anna egy baltával a kezében féltékenységből ismét veszekedni kezdett élettársával, akit azzal fenyegetett, hogy megöli, az 59 éves férfi ijedtében elmenekült. Ezután a nő felgyújtotta a férfi házában található ágyat, ahonnan a tűz átterjedt az ingatlan többi részére is. A helyszínre érkező tűzoltók eloltották a tüzet, azonban a ház lakhatatlanná vált.

A rendőrök a ház közelében elfogták és a Debreceni Rendőrkapitányságra előállították B. Annát, akit a nyomozók rongálás vétség és zaklatás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgattak, bűnügyi őrizetbe vettek és kezdeményezték előzetes letartóztatását, amit a Debreceni Járásbíróság május 13-án elrendelt.

A nyomozás során beszerzett adatok és igazságügyi orvosszakértői vélemények alapján megállapították, hogy a gyanúsított meg akarta ölni az élettársát, ezért a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki a mikepércsi nőt.

A rendőrség a gyanúsítottal szemben gyilkossági kísérlet, zaklatás és rongálás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – fogvatartása mellett – folytatott nyomozást január 22-én befejezte és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.