Bíróság elé állhat a tolvaj, aki durva csellel lopta meg a debreceni nyugdíjast

A nyomozás adatai szerint tavaly december 1-jén 11 óra 30 perc körül az Ibolya utcában egy idős nő lakásának nyitva hagyott ajtaján bement a gyanúsított, aki a szobában tartózkodó néninek azt állította, hogy rosszul érzi magát és vizet szeretne inni. A 75 éves asszony adott egy pohár vizet a férfinak, aki beszélgetni kezdett a sértettel, majd a szekrényről hirtelen magához vette a néni mobiltelefonját és annak töltőjét, majd elmenekült a lakásból.

A történteket a nő elmondta a lányának, aki azonnal bejelentést tett a rendőrségre. A helyszínre érkező rendőrök széleskörű adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek. A beszerzett információk alapján a nyomozók azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 51 éves A. Sándort, akit január 8-án a Péterfia utcában elfogtak és előállítottak a Debreceni Rendőrkapitányságra.

A nyomozók a helyi férfit gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását, amelyet a Debreceni Járásbíróság január 11-én elrendelt. A gyanúsított a bűncselekmény elkövetését elismerte.