Betanított kőműves

Betanított kőműves

Elképzelhető, hogy egyszer majd okostelefonnal fogjuk tervezni a házainkat, de kőművesekre akkor is szükség lesz! Az új épületek építése, a régi épületek felújítása, átépítése eddig is és ezután is jól kereső szakmát ad a kőműves tanfolyamot elvégzők kezébe. Képzésünk keretein belül elsajátítható:

  • a munkaeszközök, szerszámok helyes használata,
  • az anyagok valamint a különböző munkafolyamatok megfelelő alkalmazása,
  • a saját vállalkozás alapításához szükséges tudnivalók.

A betanított kőműves képzés célja:

Tanfolyamunkon olyan szakembereket képzünk, akik a sikeres szakmai záróbeszámoló teljesítése után igényesen, precízen létesítenek-bontanak, javítanak-karbantartanak épületeket, valamint  térburkolatokat készítenek.

Ha kőműves szeretnél lenni, akkor tudnod kell hogy az építőmesterség legősibb szakmáját választod.

Mit kell tudni a kőművesről?

A kőműves épületek falszerkezeteit és falidomait, válaszfalakat, beton és vasbetonszerkezeteket, kéményeket, szellőzőket és csatornákat épít, esetenként javít. Ezen túl a vakolás és felületkezelés is feladata. Jellemzően alkalmazottként dolgozik egy építőipari cégnél, de vezetheti, irányíthatja saját vállalkozását is.

Ez a foglalkozás neked való lehet, ha…

…szeretsz valami maradandót alkotni, létrehozni, érdekel az építészet, érdekelnek az építési munkálatok. Jó, ha van kézügyességed, és jó erőben is vagy, mert a téglák emelése, a malter kenése, a sok órán keresztüli állás, akár hideg időben is, jellemzője a kőműves munkának.

Ha ezt a foglalkozást választod, akkor…

először be kell fejezned az általános iskolát, majd a Kőműves szakképesítést kell megszerezned iskolarendszeren kívüli felnőttképzésben, tanfolyami keretek között.

Jelentkezési feltételek:

  • Szükséges iskolai végzettség: Alapfokú iskolai végzettség, vagy iskolai előképzettség hiányában a képzés megkezdhető az építészet szakmacsoportra meghatározott kompetenciák birtokában
  • Szakmai előképzettség: nem szükséges
  • Előírt előgyakorlat: nem szükséges
  • Egyéb: egészségügyi alkalmassági vizsgálat szükséges

Biztos megélhetés itthon vagy külföldön? Betanított kőművesként lehetséges!

Válaszd az „IOSZIA”-t!

írta: Fülöp Henrik