Bántalmazta az ápolónőt egy fiú az újfalui kórházban

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt rendelt el nyomozást B. Péter körösszakáli lakos ellen.

Fotó: police.hu

Fotó: police.hu

A rendelkezésre álló adatok szerint január 1-jén hajnali negyed négykor a berettyóújfalui kórházba a mentők bevittek egy fiatalembert, aki nem hagyta, hogy megvizsgálják, fenyegetőzött és agresszívan viselkedett. A vizsgálat közben a fiú kétszer is földre lökte az őt ellátó ápolónőt, majd rátérdelt a földön fekvő nőre, akit ökölbe szorított kézzel meg is akart ütni.

A bántalmazást a vizsgálatnál jelen lévő másik ápoló akadályozta meg és értesítette az esetről a rendőrség ügyeletét. A bejelentést követően a helyszínre érkező rendőrök elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 18 éves B. Pétert, akit a Berettyóújfalui Rendőrkapitányságra előállítottak. A nyomozók a fiatalembert gyanúsítottként kihallgatták. Az eljárás jelenlegi szakaszában szabadlábon védekező gyanúsított a bűncselekmény elkövetését elismerte.

A Büntető törvénykönyv szerint a fiú akár börtönt is kaphat. Információink szerint a fiatalember fogyasztott alkoholt.