Banknak ad bérbe egy útszakaszt a debreceni önkormányzat – videóval

A Szent Anna és a Piac utca sarkán lévő bank hátsó bejáratához vezet az a pár méteres útszakasz, melynek bérbeadásáról döntött az önkormányzat tulajdonosi bizottsága. A pénzintézet azért kívánja bérbe venni az önkormányzattól, hogy városképbe illeszkedő módon lezárhassa és sorompóval szabályozhassa a bank mögötti terület járműforgalmát. A felkért ingatlanforgalmi szakértők 120 ezer forint + áfa összegben állapították meg a 256 négyzetméteres magánút havi bérleti díját.

Erről az útszakaszról van szó

Erről az útszakaszról van szó

– A bank ezt a magánutat – ami az önkormányzat tulajdona – jelenleg is használja pénzszállítás céljára, és biztonsági okokból szerette volna ezt a területet bérbe venni. A bizottság arról döntött, hogy piaci áron ezt az ingatlant bérbe adja a bank részére – mondta el Balázs Ákos, a bizottság elnöke.

A testület 232 ehhez hasonló döntést hozott az elmúlt egy évben, a közgyűléstől kapott hatáskörökben. Egyebek mellett ezekről is szó volt az ülésen. Az előző fél évben meghozott döntéseik végrehajtását is áttekintették a tulajdonosi bizottság tagjai.

– Saját hatáskörben a kisebb értékű bérlemények, ingatlan értékesítésekről hozhat döntést a bizottság szintén részletes beszámolók alapján. Ezek olyan volumenű kérdések, hogy nem kell közgyűlés elé vinni őket – hallhattuk Fodor Levente alelnököt.

A testületi határozatokról és azok végrehajtásáról szóló beszámolókat egyhangúlag elfogadta a tulajdonosi bizottság.

DehirÜlésezett a tulajdonosi bizottság