Az újév első napján a Nagytemplomban koncertezik a Kodály Kórus

Könyörgés a békéért – ezt a címet viseli a Kodály Kórus 2016-os újévindító koncertje. Hagyományosan ingyenes hangversennyel várja az énekkar a debreceni zenekedvelő közönséget az újév első napján a debreceni Nagytemplomban. Idén Rohmann Ditta csellóművész vendégszereplésével énekelnek békéért fohászkodó kórusműveket a Kodály Kórus énekesei. A Kodály Filharmonikusok pedig fergeteges operettgálával indítják az esztendőt január 9-én.

A Nagytemplomban adnak koncertet

A Nagytemplomban adnak koncertet

Különlegesség, hogy ezúttal nem a megszokott orgonazene, illetve a Kodály Filharmonikusok rézfúvós együttesének muzsikája fűszerezi a Kodály Kórus újévi koncertjének összeállítását, hanem a cselló, amit egy kitűnő fiatal művész szólaltat meg január elsején 16 órától a Nagytemplomban: Rohmann Ditta, aki lkötelezett híve a kortárs repertoár megismertetésének. Szólót énekel: Bődi Kármen, Csáky Petra, Szabados-Szabó Bernadett, Benczédi Hunor. Vezényel: Kiss Csaba.

Műsoron:
J. S. Bach: G-dúr csellószvit
G. Allegri: Miserere
P. Vasks: Pianissimo
R. Tas: Miserere
J. S. Bach: d-moll csellószvit – Preludium, Gigue
Kodály Z.: Békesség-óhajtás
J. Ch. F. Bach: Wachet auf ruft uns die Stimme

Ismét lesz Újévi operettgála is Debrecenben a Kodály Filharmonikusokkal. A zenekar és a Budapesti Operettszínház sztárjai a műfaj legismertebb szerzőinek legnagyszerűbb melódiáit adják elő január 9-én. Szinte már hagyomány, hogy január elején zenés utazásra invitálják nézőiket a Budapesti Operettszínház sztárjai. Nem lesz ez másképp 2016 elején sem. Az Újévi operett-musicalgála műsorán a legnagyobb operettslágerek szerepelnek, némi musicallel és operával fűszerezve. A legnépszerűbb dallamok ismét felcsendülnek Debrecenben is a Budapesti Operettszínház sztárszólistáinak előadásában. Ezúttal január 9-én 19 órától, a Kölcsey Központban. Az Újévi operettgálán a Kodály Filharmonikusok kíséretével többek között Csere László; Dolhai Attila; Homonnay Zsolt; Laki Péter; Lévai Enikő; Lukács Anita; Oszvald Marika; Szabó Dávid; Szendy Szilvi és Vermes Tímea is pódiumra lép, a legnagyobb magyar és külföldi szerzők csodálatos dalaival. Lehár Ferenc, Kálmán Imre, vagy Ábrahám Pál felejthetetlen muzsikái igazi szenvedélyes és derűs kikapcsolódást ígérnek a könnyedebb műfaj kedvelőinek. A koncerten Somogyi-Tóth Dániel vezényel, rendező: KERO®.