Az ország harmadában visszatér a tél, nálunk is várható hó

Pénteken szinte biztosan esni fog valami, és az ország északi-északkeleti felében ez jó eséllyel hó lesz – derül ki az Időkép.hu előrejelzéséből.

Pénteken egy mediterrán ciklonnak köszönhetően kezdetben vegyes halmazállapotú csapadék várható, mely délutánra már mindenhol havazásba vált át, ám ekkorra már keletre tolódik a csapadék.

Megmaradó hóra északon, északkeleten számíthatunk. A Dunántúlon és a középső tájakon feltámad az északnyugati szél. Délután 0 és +6 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton változóan felhős-napos időre van kilátás, legfeljebb helyenként alakulhat ki futó hózápor. A Dunántúlon erős lesz az északi-északnyugati szél. A havas tájakon reggel már erősebb fagyok is előfordulhatnak, délután -1, +3 fok várható.

Vasárnap a déli, délkeleti határ mentén szállingózhat a hó, északnyugat felé haladva vékonyabb lesz a felhőzet, a legtöbb napsütés is északnyugaton várható. Sokfelé erős lesz az északi-északkeleti szél. Hideg lesz, az ország nagy részén napközben is fagyni fog.

A jövő hét elején már országszerte alapvetően napos, de napközben is hideg, fagyos időre van kilátás, éjszakánként pedig a derült, szélcsendes, hófödte északi tájakon -12, -14 fok is lehet. Hétfőn még szeles lesz az idő, keddre mérséklődik a légmozgás.