Az elődöntőben zárult a debreceni futballedző unokájának álma

A címvédő Serena Williams két szettben (6:0, 6:4) megverte a negyedik kiemelt, WTA világbajnok lengyel Agnieszka Radwanskát az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság elődöntőjében, ezzel pályafutása során hetedszer bejutott a melbourne-i Grand Slam-torna fináléjába. A világelső amerikai a döntőben a német Angelique Kerberrel találkozik, aki szintén két játszmában nyert a debreceni gyökerekkel rendelkező brit Konta Johanna ellen.

Konta Johanna

Konta Johanna

A hatszoros Australian Open-győztes amerikai szombaton a 22. Gran Slam-sikeréért lép pályára, amivel utolérné a profi tenisz történetében rekordernek számító, az abszolút örökrangsorban pedig a 24-szeres bajnok ausztrál Margaret Court mögött második helyen álló Steffi Grafot.

Serena a döntőben Angelique Kerberrel találkozik, aki véget vetett az egykori debreceni futballista és labdarúgó edző, Kertész Tamás unokája, a brit színekben versenyző Konta Johanna álmainak. A 7. kiemelt német pályafutása első Grand Slam-döntőjére készülődhet.

A 2013-as wimbledoni bajnokságon döntőt játszó Sabine Lisicki menetelése óta Kerber az első német, aki GS-versenyen bejutott a fináléba.

A szombati női döntő két szereplője, Serena Williams és Angelique Kerber eddig hatszor találkozott egymással, ötször az amerikai nyert, Kerber legutóbb 2012-ben győzött.