Arany- és ezüstérmet is hoztak Budapestről a debreceni bowlingosok

Az Acapulco Bowling Club pályáin lezajlott döntőben a csapatversenyben és az amatőr egyéni versenyszámban is érdekeltek voltak a debreceni játékosok.

A Cívis Egyesület két csapattal nevezett a versenyre, ahol igazolt és amatőr bowling játékosok vegyesen alkothattak csapatokat.

Az ősz folyamán lezajlott három kupaforduló után az egyik csapat kiharcolta a döntőbe jutást, igy most megmérkőzhetett az ország legjobb csapataival.

A döntő során a debreceni csapat (tagjai: Ábrók Andrea, Hárnási Ferencné, Gábor Enikő, Vincze Elek) végig vezető helyen állt, végül azonban négy fa különbséggel a második helyre szorult a Csepeli Vér mögött. Amatőr csapat még soha nem végzett ilyen előkelő helyen ezen versenysorozatban.

A nyolcfős egyéni amatőr döntőben négy debreceni versenyző, Végh László, Harsányi Sándor, Gábor Enikő és Ábrók Andrea volt érdekelt.

A négy közé jutás két játékosnak sikerült, Gábor Enikő és Végh László folytathatta az érmekért a küzdelmet.

Az utolsó sorozatok után eldőlt hogy Gábor Enikő szerezte meg az idei Magyar Kupa első helyét, Végh László negyedik helyen zárt.

Ez az eredmény azt jelenti, hogy immár második éve debreceni kézbe kerül a bowling Magyar Kupa, tavaly Ábrók Andrea, idén pedig Gábor Enikő hozta haza a cívisvárosba a kupát amatőr kategóriában a Cívis Egyesület színeiben.