Angelique Kerber és Novak Djokovics az Australian Open teniszbajnoka

A címvédő Novak Djokovics a második kiemelt Andy Murray ellen 6:1, 7:5, 7:6-ra megnyerte a 2016-os Australian Open tenisztornát, ezzel 11. Grand Slam-győzelmét aratta.

Andy Murray és Novak Djokovics

Andy Murray és Novak Djokovics

A szerb világelső hatodszor ülhet fel az ausztrál verseny trónjára, ezek körül pedig négyet a brit teniszező ellen nyert meg, akinek tovább kell várnia az első Australian Open-címére.

A vasárnapi döntő első játszmáját percek alatt húzta be a szerb világelső, ám a másik két szettben élvezetes, kiélezett küzdelmet vívott a két klasszis. A kritikus pillanatokban Djokovics mindig tudott erősíteni, s megérdemelten jutott az újabb trófeához.

Murray ötödik itteni döntőjét is elveszítette (egyet Federer, négyet Djokocics ellen bukott el), a brit teniszező családja azonban nem maradt tornagyőzelem nélkül, hiszen a férfi párosok küzdelmében bátyja, Jaime Murray a brtazil Soares társaként az első helyen végzett.

A hölgyeknél a német Angelique Kerber nyerte az egyéni döntőt,  párosban a Hingis, Mirza (svájci, indiai) duó diadalmaskodott.