Ámokfutó gyilkolt egy kanadai iskolában

Négy halálos áldozata van a Saskatchewan államban, a 3000 lakosú La Loche településen történt lövöldözésnek, többen megsérültek – jelentette be helyi idő szerint pénteken a kanadai rendőrség.

Kevin Janvier, a település polgármestere arról számolt be, hogy a támadó saját otthonában kezdett lövöldözni, testvéreit ölte meg, és utána indult a középiskolába. A következő áldozat a polgármester lánya, a 23 esztendős Marie Janvier, aki tanárként dolgozott az intézményben.

A lövöldözőt az iskola épülete előtt fogták el.

Arról nem adtak tájékoztatást, hogy mi lehetett a támadás indítéka. A rendőrök mindazonáltal azt is közölték, hogy az iskola lezárását feloldották, minden gyereket biztonságos helyre vittek. Az épületben kilencszázan tartózkodtak a gyilkosság idején, 6-7 lövést hallottak.

A svájci Davosban, a Világgazdasági fórumon tartózkodó kanadai miniszterelnök, Justin Trudeau döbbenten szólt a szörnyű tragédiáról. “Ez minden szülő legrosszabb rémálma” – mondta Trudeau.

Kanadában utoljára több mint húsz éve volt ennyi halálos áldozatot követelő lövöldözés. 1992-ben a montreali egyetemen szintén négy emberrel végzett egy támadó.