Amikor a polgármester és a polgárőr farkasszemet néz a bűnözőkkel

Csütörtökön dél körül Folyáson két fiatalember bement egy idős férfi családi házába, ahol értékek után kutattak. A 64 éves gondozás alatt álló sértett otthon tartózkodott, azonban nem tudott rászólni a két tettesre, ezért ők tovább folytatták a kutatást, majd az egyik szekrényből élelmiszert és dohányárut tulajdonítottak el. Az egyik szomszéd látta, hogy az idős bácsihoz a két hívatlan vendég bement, ezért erről telefonon értesítette a falugondnokot.

Fotók: police.hu

Fotók: police.hu

A falugondnok szólt Magyar Sándor polgármesternek, aki a helyi polgárőrrel közösen a házhoz ment, ahol az ingatlan teraszán meglátták a rémült bácsit, aki nem mert bemenni házába. A polgármester a polgárőrrel közösen bement az ingatlanba, ahol tetten érték a sértett szobájában bujkáló 20 éves R. Imrét és 17 éves társát. A két fiú a házból el tudott menni, azonban az esetről a polgármester bejelentést tett a rendőrségre.

A bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható két helyi lakost a rendőrök otthonaikban elfogták és a Hajdúnánási Rendőrkapitányságra előállították. A nyomozók R. Imrét és a fiatalkorú fiút gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására.

A Hajdúnánási Rendőrkapitányság a gyanúsítottak ellen kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.