Amerikai elnökválasztási kampány: Trump heti kétmillió dollárt költ tévéreklámra

A magyar gyökerű politikus helyi idő szerint kedden este, az NBC televízióban és két közösségi oldalon közzétett videójában búcsúzott az elnökjelöltségért folytatott küzdelemtől. “Miközben beszüntetem az elnökjelöltségért folytatott kampányomat, bízom benne, hogy a megfelelő embert választhatjuk majd elnöknek” – fogalmazott a veterán politikus.

Donald Trump nagy pénzt pumpál a kampányába

Donald Trump nagy pénzt pumpál a kampányába

“Olyan valakit, aki képes összehozni bennünket, és aki megérti azt is, hogy a politikusoknak, beleértve az elnököt is, a nép szolgálóinak és nem leckéztetőinek kell lenniük. Bizton tudom, hogy Amerika legjobb idői még előttünk állnak” – mondta George Pataki.

New York állam volt kormányzója elemzők szerint abban reménykedett, hogy mivel a 2001. szeptember 11-i terrortámadások idején ő állt az állam élén, erre a Republikánus Pártban mind a mai napig emlékeznek, és akkori politizálását pozitívan ítélik meg. Ám az elnökjelölt-aspiránsok tévévitáiban nem sikerült áttörést elérnie, és a közvélemény-kutatások sem igazolták reményeit. A politikus egyébként egyszer már átmenetileg felfüggesztette kampányát, akkor azért, mert a veje agyvérzést kapott.

Visszalépésével a republikánus táborban pillanatnyilag tizenegy politikus küzd azért, hogy pártja elnökjelöltje legyen a jövőre esedékes elnökválasztáson.

A republikánusok jelenleg legnépszerűbb elnökjelölt-aspiránsa Donald Trump, aki januártól mindent bevet az elnökségért indított kampányában. Mint ő maga bejelentette kedden, heti kétmillió dollárt tervez költeni tévés reklámspotokra.

Amikor Donald Trump és kampánycsapata eltervezte a 2015-ös esztendő kampányköltségeit, úgy döntött: összesen 25 millió dollárt költ televíziós reklámokra, s tart, ameddig tart, ennél többet nem áldoz rá. Ez – a Fox televízió információi szerint – januártól jócskán megváltozik. Az ingatlanfejlesztő milliárdos ugyanis legalább heti kétmillió dollárt szán televíziós reklámfilmekre, igaz, nem az esztendő mind az 52 hetében, de az év során többször is.

Az első reklámok Trumpnak az amerikai társadalmat érdeklő-izgató legfőbb kérdésekre adott válaszairól szólnak majd, de kampánycsapata már jelezte: nem fukarkodnak a rivális republikánus politikusoknak szóló üzenetekkel és kritikákkal sem. “Ha megtámadjátok Trumpot, ő tízszer keményebben támad majd vissza benneteket” – fogalmazott a Fox televízióban az egyik tanácsadója.

A Trump-csapat köztudomásúan egy nagy floridai reklámcéggel dolgozik együtt, de szerződést kötött több kisebb médiacéggel is.