Alig tudott elmenekülni a harapós kutyák elől a debreceni férfi

Egy férfi tett bejelentést január 23-án 12 óra 30 perc körül a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságot arról, hogy Debrecenben, a Hosszúpályi úton egy férfit látott, rövid, véres ujjú pólóban, akit két kutya kísért.

Fotó: Police.hu

Fotó: Police.hu

A helyi körzeti megbízott azonnal a helyszínre ment, ahol nem találta meg sem a férfit, sem a kutyákat. Időközben a rendőrséget a mentőszolgálat munkatársai arról értesítették, hogy kórházba vittek egy férfit a Hosszúpályi útról, elmondása szerint kutyák harapták meg.

A rendőrök adatgyűjtést végeztek és megállapították, hogy a sértett 12 óra körül debreceni otthonából egyedül indult sétálni a Kondoros csatorna irányába, a Hosszúpályi út mentén. Ekkor egy tanya felől odaszaladt hozzá három kutya és rátámadtak. A kutyák a férfit többször megharapták, ezért ő a Kondoros csatornán is átgázolt, hogy elmeneküljön, de az ebek oda is követték, majd a férfi egy fadarabbal próbált védekezni.

A kutyák a sértettet folyamatosan követték és támadták a Hosszúpályi útig. A férfi megállt az út közepén, hogy az arra járó autósoktól segítséget kérjen, de két kutya még ekkor is a követte őt. Egy arra járó gépkocsivezető észrevette a sérült férfit, akit autójával azonnal orvoshoz vitt.

Az elsődleges orvosi vélemény szerint a 39 éves férfi a kutyatámadás következtében nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. A járőrök azonosították a kutyák 54 éves tulajdonosát, akit otthonában elfogtak és előállítottak a rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták.

A Debreceni Rendőrkapitányság T. Tibor ellen – szabadlábon hagyása mellett – gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétség elkövetése miatt folytatja a nyomozást.