Álellenőrt fogtak a valódiak a debreceni 2-es villamoson

A Doberdó utcai forgalomirányító központban kedden délelőtt egy utas jelezte, hogy a villamoson egy gyanúsan viselkedő férfi megkülönböztető jelzések nélkül jegyellenőrzést végzett az utasoknál.

A 2-es villamoson próbálkozott az álellenőr

A 2-es villamoson próbálkozott az álellenőr

A CAF-villamosokon található kamerarendszernek köszönhetően a felvételek alapján az elkövetőt sikerült beazonosítani, így az egyik megállóban a DKV Zrt. jegyellenőrei elfogták a férfit, majd értesítették a rendőrséget.

A rendőrjárőrök az álellenőrt a helyszínen kikérdezték, a csaló pedig elismerte a tettét. A férfit a rendőrök a rendőrkapitányságra vitték, a DKV Zrt. feljelentést tett vele szemben.

A DKV felhívja a figyelmet arra, hogy a jegyellenőrök jól felismerhető jelzésekkel, karszalaggal és jelvénnyel rendelkeznek. A járműveken jegyellenőrzést csak ezek a szakemberek jogosultak végezni.

A közlekedési társaság közleményében megjegyezte azt is, a CAF-villamosokon található kamerarendszer növeli az utasok biztonságát, segíthet az egyéb bűncselekmények elkövetőinek beazonosításában is. A társaság célja, hogy megfelelő forrás bevonásával valamennyi járművére kamerarendszert szereltessen fel.

A Dehir.hu megkereste a rendőrséget, hogy megtudjuk, indítanak-e eljárást az állellenőr ellen. Dobó Dénes, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, a férfi elszámoltatása megtörtént, az esetet azonban még vizsgálják. Jelenleg nincs arra utaló jel, hogy a férfi bírságolt is a villamoson, ha valakivel mégis ez történt, az jelentkezzen a rendőrségen.