Aktképeit és az égi tehenet is kiállította a fiatal debreceni grafikus

Ma már szinte nincs is semmi rendkívüli abban, hogy nem csupán a megszokott galériákban és kiállítóterekben, hanem rendhagyó helyeken is megjelennek munkáikkal a debreceni képzőművészek. E sorhoz csatlakozik újabb önálló minitárlatával a legfiatalabb generációhoz tartozó, debreceni születésű, s itt, a cívisvárosban élő, alkotó Szénási Bence Györk. A helyszín ezúttal a Joyce’s Irish Pub, ahol nagyjából egy hónapon keresztül lehet nézegetni a kiállított műveket.

Misztikus tájképe előtt

Misztikus tájképe előtt

A tárlatok háziasszonya, Belgyár Szilvia elmondta, szívesen adnak helyt ismert, jó nevű alkotóknak, de azt is fontosnak tartják, hogy lehetőséget kínáljanak a pályakezdőknek. Mint felidézte, kiállítóik sorában többek között olyan művészek szerepeltek eddig, mint Szilágyi Imre, László János és Fehér Adrienn.

benceaktEzek a most falakra került képek digitális technikával készültek: az aktok mellett a Holdon bóklászó égi tehénre, a gigantikus – és a látványos fantasy-k világát idéző – sárkányra, az indián varázslóra és misztikus tájképekre is rácsodálkozhatunk.

A fiatal, 21 éves grafikus a Medgyessy Ferenc Gimnáziumban érettségizett, és azt követően ott szerzett grafikusi oklevelet is. Jelenleg, mint mondja, otthon dolgozik: „szabadkézzel, és számítógéppel is sokat rajzolok. A folyamatos gyakorlás mellett mindig szem előtt tartok egy-egy projektet, melynek el kell készülnie.”

Korábban már volt egy minitárlata a Képnézegető Galériában (ott Madách-illusztrációkkal jelent meg), részt vett a Rejtő Jenő emlékét megidéző Életét nem élte le, aláírás megtagadva csoportos kiállításon, melynek a Sesztina Galéria adott helyet, és bemutatkozhatott a két évvel ezelőtti, Generációk utcája című szabadtéri tárlaton is, mely során a Piac utcán és a Hal közben állítottak ki a Medgyessy-gimnázium akkor 13. évfolyamos grafikus diákjai.

egitehen