A símaszk sem segített: hat órán belül elfogták a hajdúszoboszlói rablás gyanúsítottját

Rövid időn belül azonosították és elfogták azt a 31 éves férfit, aki a megalapozott gyanú szerint egy gáz-riasztó fegyverrel kirabolt egy italboltot Hajdúszoboszlón – közölte vasárnap hajnalban a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság.

A kapucnit és símaszkot viselő férfi szombaton délelőtt fegyverrel vagy annak utánzatával bement egy hajdúszoboszlói italboltba, megfenyegette az eladót és a bevételt követelte. A megrémült nő a kasszában lévő pénzt átadta az elkövetőnek, aki a zsákmánnyal együtt elmenekült a helyszínről. A bolt alkalmazottja ezután értesítette a bűncselekményről a rendőrséget.

A bejelentést követően a rendőrök azonnal jelentős erőkkel a helyszínre mentek és forró nyomon megkezdték az ismeretlen tettes beazonosítását és felkutatását.

A beszerzett információkat követően a megyei rendőr-főkapitányság nyomozói és a helyi rendőrök az elkövetéstől számított hat órán belül azonosították és Hajdúszoboszlón elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 31 éves helyi férfit, akit előállítottak a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányságra.

A nyomozók Sz. Mátyást gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásának indítványozására. A gyanúsított a bűncselekmény elkövetését elismerte.

A házkutatás során a rendőrök megtalálták és lefoglalták a bűncselekmény elkövetéséhez használt gáz-riasztó fegyvert, az eltulajdonított készpénz egy részét, valamint a gyanúsított símaszkját és az elkövetéskor használt ruházatát.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya a gyanúsítottal szemben fegyveresen elkövetett rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.