A rájátszásba jutás szempontjából sorsdöntő meccsek előtt a DHK

December végén kezdték nagy menetelésüket a debreceni hokisok: Jevgenyij Muhin tanítványai azóta hét alkalommal játszottak a tabella első három helyén szereplő MAC, Miskolc, Fehérvár trióval. E mérkőzéseken mindössze egyszer sikerült bravúrt elérniük, Miskolcról távoztak három ponttal.

Jelenleg 56 ponttal az ötödik helyen állnak, előnyük a náluk két meccsel kevesebbet játszó Csíkszeredával szemben 8 pont. A bajban éppen az erdélyi csapat segítette ki őket, amely szintén többször botlott az utóbbi fordulóban, így a DHK számára a rájátszás még jelentő hatodik hely megszerzése e nagyon kemény periódus után sincs közvetlen veszélyben.

Az utolsó három hét sem ígérkezik azonban könnyűnek a debreceni jégkorongozóknak: még kétszer játszanak a Fehérvárral, egyszer a MAC-cal, kétszer a Fradival és egyszer a Brassóval. Egyértelmű, hogy további bravúrokra van szükség ahhoz, hogy továbbra is saját kezükben tartsák a sorsukat. Nehezíti helyzetüket, hogy a héten újabb kulcsjátékosuk esett ki a sorból: Berta Ákos az alapszakaszban már biztosan nem szerepelhet, de az is kérdéses, hogy az elődöntőbe jutásért vívandó két győzelemig tartó párosmeccsre (3. helyzett-6. helyezett és 4-5.) bevethető állapotban lesz-e.

Kedden a Ferencváros pesterzsébeti otthonában vív bajnokit a DHK, pénteken a Fehérvár érkezik Debrecenbe (kezdés: 18 óra), szombaton pedig a brassóiak vendégeskednek a hajdúsági megyeszékhely jégcsarnokában (18.30).

A nagy vetélytárs Fradi elleni idegenbeli siker igencsak jól jönne, a sereghajtó (s a három napon belül harmadik meccsüket játszó) brassóiak ellen nyerni kötelező penzum, a fehérváriakat pedig jó lenne már egyszer nem csupán megszorongatni (mint például vasárnap este), hanem le is győzni…

Fehérvár AV19 – Debreceni Hoki Klub 2-0 (0-0, 2-0, 0-0)
Székesfehérvár, ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 235 néző. Játékvezetők: Halassy, Varjú, Pálkövi, Németh.
DHK: Vay – Hetényi, Kovács, Saluga, Kozlovszkij, Trosin – Kunajev, Popkov, Hári, Könczei, Kaszkov – Wéber, Vincze P. T., Godó, Vaszjunyin – Dancsfalvi, Izsák. – Edzők: Jevgenyij Muhin és Igor Razov.
Gólok: Reisz (36.), Grieve (39.)
Kapura lövések: 33, illtve 16
Kiállításpercek: 8, illetve 8

A tabella:

1. MAC Budapest              41 meccs/98 pont
2. DVTK Jegesmedvék                 41/98
3. Fehérvár                                   41/77
4. UTE                                          42/62
5. Debrecen                                 42/56
6. FTC                                          40/53
7. Csíkszereda                             40/48
8. Dunaújváros                             42/39
9. Brassó                                      39/21