A pápa üzenetét is felolvasták a Szent Anna Székesegyházban – videóval

Győzd le a közömbösséget és szerezd meg a békét! Ezzel a címmel adta ki újévi, egyben békevilágnapi üzenetét a római katolikus egyházfő. A híveknek és minden jóakaratú embernek címzett pápai üzenetet a debreceni Szent Anna székesegyházban is felolvasták az újévi szentmisén.

Felolvasta a pápa üzenetét a plébános

Felolvasta a pápa üzenetét a plébános

A szív megtérésére van szükség, vagyis arra, hogy Isten kegyelme átalakítsa kőszívünket hússzívvé, amely képes megnyílni a többi ember felé, hiteles szolidaritást mutatva – hallhattuk Orosz Lőrinc plébánost.

A Szentatya üzenetében kiemelte a család szerepét. Az ember ugyanis elsődlegesen a családban éli meg és adja tovább a szerető gondoskodás, az együttélés és az osztozás értékeit.

A katolikus egyházfő üzenete számos útmutatást adott a híveknek ahhoz, hogy átgondolják: keresztény szemmel miről kell, hogy szóljanak a mindennapok az újesztendőben.

Ami a mai problémát illeti, a befogadásról, hogy ne gyűlölettel forduljunk az idegenek felé, ez az ország mindig is egy befogadó ország volt, és én azt szeretném, ha most is az lenne – mondta Elek Ilona.

A római katolikus egyházban tavaly december 8-án, a Szeplőtelen Fogantatás ünnepén kezdődött az irgalmasság rendkívüli szentéve. A 2016. november 20-án, Krisztus Király ünnepén záruló szentév célja, hogy minden emberhez eljusson az isteni a szeretet és irgalmasság örömhíre.

DehirÚjévi szentmisét tartottak a Szent Anna Székesegyházban