A legszebb galambot keresik Debrecenben

Pénteken délután kezdtek el beköltözni a madarak a hétvégi versenyre és kiállításra. Faragó Zoltán 18 éve tenyészt úgynevezett king galambokat. Azt magyarázza, miért is viseli a királyi nevet ez az Amerikából származó fajta.

galambnagy

– Ez azért különleges, mert díszgalamb, van egy standard leírás, megfelelő formát és alakzatot kell felvenni, és aszerint szokták bírálni a bírálók, hogy milyen szépen áll, milyen a külleme, a tollszerkezet. Tehát nagyon szépen tud állni, akár egy szobor – mondta a galambtenyésztő.

A tenyésztők szívesen járnak a debreceni kiállításra, mert ilyenkor tapasztalatokat cserélhetnek és a nagyközönségnek is megmutathatják legszebb madaraikat. A több évtizedes múltú rendezvényre idén is érkeznek a határon túlról kiállítók.

galamb2– Több mint 220 galamb és 50 darab díszbaromfi lesz kiállítva. Díszrécék is meg lehet majd tekinteni. Körülbelül negyven tenyésztő vesz részt a versenyen. Külföldiek, köztük erdélyiek is indulnak – nyilatkozta Lóránt Szilveszter a Debreceni Galamb- és Kisállattenyésztők Egyesületének elnöke.

A Csapókerti Közösségi Házban szombaton tartják a versenyt. A galamb, díszbaromfi és díszmadár kiállítás pedig vasárnap lesz, ahova bárki ellátogathat és megnézheti a legkülönlegesebb hazai és külföldi fajtákat.