A hamis célokról Isten is tud, mondta Debrecenben a református püspök

Kézfogással kívántak áldott karácsonyt a hívek egymásnak. A debreceni Református Nagytemplom zsúfolásig megtelt az ünnep első napján. Karácsony első napján Fekete Károly püspök hirdetett igét az ünnepi istentiszteleten.

A református püspök az első karácsony történetét idézte fel, amikor a napkeleti bölcsek a betlehemi csillagot követve eljutottak a megszületett megváltóhoz. Ehhez az Isten utáni vágy adott nekik erőt. Fekete Károly hozzátette, hogy ahogy az első karácsonykor, úgy ma sem lehet a Krisztusra rátaláló, az őt magasztaló ember a gonosz eszköze.

– Mi azonban sokszor érzéketlenek vagyunk az istenien óvó, figyelmeztető, visszatartó kijelkentéseivel szemben. És talán merő jó szándékból továbbra is vakon és süketen kiszolgáljuk az istenellenes és az emberellenes célokat – mutatott rá Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke.

Fekete Károly szerint a karácsonyi történet üzenete, hogy ezekről a hamis célokról Isten is tud és szeretne bennünket kimenteni a tévutakból.