A hajdú-bihariak is büszkék lehetnek Dzsudzsák Balázsra

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) megyei szervezetei az idén is díjazták az élet számos területének kiválóságait, a sporttól a tudományig. A Megyei Prima díjat mind a tizenkilenc megyében, megyénként hárman nyerhetik el. Idén Hajdú-Biharban Dzsudzsák Balázs, a magyar labdarúgó válogatott csapatkapitánya nyerte a sport kategóriát.

A díjat december 27-én személyesen vette át a debreceni Nagyerdei Stadionban megrendezett ünnepélyes díjátadón. A Megyei Prima díj célja, hogy a díjazottak megismerhető példaképeivé váljanak szűkebb hazájuk közösségének.

Dzsudzsák Balázs elmondta, nagyon sokat jelent számára az elismerés és külön fontos neki azért, mert emlékezteti arra, honnan indult, és hova jutott el a pályafutása során.

– Nekem mindig fontos marad az a szűkebb terület, ahonnan elindult a pályafutásom. A focira születtem és óriási bennem a bizonyítási vágy. A Debreceni Focisuliban álmodtam magamnak egy világot. Magyarországon a dicső múlt miatt rengetegen akarnak focizni, de csak kevesen jutnak fel igazán a csúcsra. Ehhez nagyon sok mindenre van szükség: kiegyensúlyozott családi háttér, motiváltság, sikerélmények, egészség, versengés, kitartás, lelkesedés és kőkemény munkabírás. Én sosem felejtem el, honnan jöttem, és még ma is mindig azon dolgozom, hogy én legyek a legjobb az edzéseken és a meccseken is. Mindig az elvégzendő munka iránti alázat és a szenvedélyes küzdőszellem jellemzett már gyerekkoromban is, s ez semmit sem változott – mondta a labdarúgó.

A díjátadón levetítették a Dzsudzsák Balázs sportolói karrierjét összegző filmet is. A díjat Gulyás Sándor, a Hajdú-Bihar megyei VOSZ elnöke adta át a válogatottat hosszú idő után az Európa-bajnokságra kivezető focistának.

Az eseményen díszvendégként részt vett Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikai államtitkára, valamint Papp László, Debrecen polgármestere is.

A Prima Primissima Díj 2005-től egészült ki a Megyei Prima díjak rendszerével, így a szűkebb környezet kiválóságai is méltó elismerésben részesülnek. Néhány év alatt az összes megye csatlakozott, így mára az ország egész területén a megyei vállalkozóinak jóvoltából elismerésben részesülnek a szellemi élet, a kultúra, a tudomány, a művészet és a sport megyei legjobbjai. A Megyei Prima díjak rendszerének célja, hogy megőrizze és erősítse a kisebb társadalmi egységek összetartozását, elősegítve fejlődésüket.

További részletek hamarosan