A felcsúti polgármester cége horvátországi futballklubot vesz

Mészáros Lőrinc cége jelentkezett be egyedüliként az eszéki NK Osijek labdarúgóklub részvényeire. A magyar társaság többségi részesedést szerez a horvát cégben, kifizetve annak teljes adósságát.

A felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia korábban – az mno.hu híradása szerint – nyilvános ajánlatot tett az eszéki NK Osijek labdarúgóklub részvényeire. A klub megvásárlására végül egyetlen érvényes ajánlat érkezett, méghozzá – mint a rangado.hu a horvátországi település városi tanácsának bejelentését idézi – a felcsúti Mészáros&Mészáros Kft. részéről.

A magyar társaság többségi részesedést szerez a horvát cégben, és átveszi annak teljes irányítását, ezzel megmenti a csődtől – számol be az eszéki klub hivatalos honlapja. A kétmillió eurós (626,2 millió forint) letétet elhelyező Mészáros Lőrinc eddig teljesítette a feltételeket.

A felcsútiak akkora tulajdonrészt akarnak szerezni, ami biztosítja számukra a zökkenőmentes döntéshozatalt. Január közepén várható döntés. A klub összes tartozása 24 millió kuna (987 millió forint).

A felcsúti cég eddig az eszéki klubot működtető gazdasági társaság 62 százalékának megvásárlásáról tudott megállapodni, és 320 ezer kunát (13,1 millió forint) fizet mindezért – írja a Nogometplus.net.