A cél Európa: a Vácot gyűrnék le ismét a debreceni kézis hölgyek

Szerdán a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében a Vác együttesét fogadja a DVSC-TVP. A továbbjutó egy lépéssel közelebb kerül az európai kupaporondhoz.

Siska Pálma góljai is kellenének a sikerhez

Siska Pálma góljai is kellenének a sikerhez

Szinte történelmi pillanatokat élhet át az, aki január 27-én kilátogat a Hódos csarnokba. Legutóbb több mint hét évvel ezelőtt játszott NB I-es csapat ellen hazai Magyar Kupa-meccset a Loki. A klub honlapja fel is sorolja, merre kellett utaznia a Lokinak az „ínséges” időkben amióta 2009. január 5-én legyőzték a Békéscsabát a Hódosban. Játszott a csapat Hódmezővásárhelyen, Dunaújvárosban, Kiskunhalason, Békéscsabán, Siófokon és Győrben – itthon azonban egyszer sem.

Most azonban a Vác ellen újra hazai pályán, hazai közönségük előtt szerepelhetnek a debreceni hölgyek. Az ellenfél a Ipress Center Vác együttese lesz, amelyet január 8-án 28–21-re győzött le a DVSC-TVP. De az az ellenfél már a múlté, miként a rivális remek bajnoki rajtja is. A Loki elleni vereséget ugyanis egy békéscsabai zakó követte, ez pedig már sok volt a váci vezetőségnek – szedhette a sátorfáját Uros Bregar vezetőedző. A szlovén tréner helyét ismét a váciak állandó „tűzoltója”, Ottó Katalin vette át. A változás pedig lehet, hogy üdítően hat az ellenfélre, ezért nehéz lehet a szerdai meccs.

Ám a Lokinál bíznak a sikerben, annál is inkább, mert a korábban betegeskedő Bobana Klikovac és Víg Vivien is pályára léphet. A cél a továbbjutás kiharcolása, közeledés az európai kupaszerepléshez. Kezdés szerdán, 18 órakor.