150 forintért és 20 ezerért is lehet kapni tűzijátékot Debrecenben – videóval

Egyik tűzijátékot lőtték fel a másik után tavaly szilveszterkor. Sokan vannak, akiknél elképzelhetetlen az év végi mulatság enélkül. A többség már napokkal korábban beszerzi a tűzijátékokat. A standoknál széles a választék, van miből szemezgetni. Néhány száz forintos rakétáktól egészen a több tízezer forintos tűzijátéktelepig minden megtalálható.

Bőséges a kínálat

Bőséges a kínálat

– Az árak 150 forinttól indulnak és egészen 20 ezer forintig tartanak. Vannak játékos termékeink, római gyertyák, rakéták, kis telepek, közepes telepek, illetve egészen nagy telepek – mondja Veres Attila pirotechnikus.

Az általunk megkérdezett vásárlók többségének az a legfontosabb, hogy látványos legyen a tűzijáték, de ne kerüljön túl sokba.

A standoknál mindenkit tájékoztatnak, melyik tűzijátékot hogyan kell használni úgy, hogy ne okozzon balesetet.

A tűzijátékokat 1-es, 2-es és 3-as kategóriába sorolják. Az első kettőbe tartozó termékeket egész évben, például születésnapokon is lehet használni. A többit azonban csak szilveszter este hat órától, másnap reggel hatig lehet fellőni.

A fel nem használt tűzijátékokat január 5-ig kell visszavinni: a vásárlás helyén visszaveszik, de pénzt nem kap vissza a vevő. Az általunk megkérdezett árus egyébként azt mondta: hozzájuk az elmúlt években senki nem vitt vissza tűzijátékot az újévben.

DehirSzéles a választék a tűzijátékokból