12 ezer hallgató kerülhet be a Debreceni Egyetemre az idei felvételin

A Debreceni Egyetemre felvételizők 14 kar, 67 alap- és 78 mesterképzései, valamint 5 osztatlan szak, felsőoktatási szakképzések, szakirányú továbbképzések közül választhatnak. A sajtótájékoztatón elhangzott: új kihelyezett képzési központot is létrehozott idén az egyetem. Kisvárdán mezőgazdasági mérnöki és turizmus-vendéglátás alapképzési szakon oktatnak.

Szakmai napokon is csábítják a diákokat

Szakmai napokon is csábítják a diákokat

– Minden intézmény az újítások révén próbál megfelelni a társadalmi és a gazdasági környezet igényeinek. A Debreceni Egyetemen egy jelentős újítás, hogy Kisvárdán egy felsőoktatási képzési központot nyitunk meg – mondta el Bartha Elek, a Debreceni Egyetem oktatási rektorhelyettese.

A szeptemberben induló képzésekre február 15-ig lehet jelentkezni elektronikusan. Az eljárásért idén nem kell fizetni, csak akkor, ha háromnál több helyet jelöl meg a felvételiző. Fontos, hogy minden dokumentumot csatoljanak, előfordulhat ugyanis, hogy egy hiányzó nyelvvizsga-bizonyítvány miatt nem veszik figyelembe a többletpontot a jelentkezésnél.

– Nem feltétlen kapnak minden esetben hiánypótlási felhívást a jelentkezők, csak akkor, ha a dokumentum a jelentkezés alapfeltétele. A többletpontokra jogosító dokumentumokat nem fogja bekérni az intézmény – nyilatkozta Pósánné Rácz Annamária, a Debreceni Egyetem oktatási igazgatója.

A Debreceni Egyetemre az idei felvételin több mint 12 ezren kerülhetnek be, a ponthatárokat július 26-án hozzák nyilvánosságra.